Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Påskfilosoferande i form av kåseri.


1,4 liter påskmust

En flaska påskmust i ett singelhushåll slutar sällan väl. Nu syftar jag inte på en sån där liten flaska läsk, som finns att köpa vid kassautgången på var och varannan affär - jag menar en flaska som rymmer 1,4 liter läsk.
Så, nu till dilemmat. Antingen hinner kolsyran försvinna innan flaskan är tömd, eller så dricker en alldeles för stora mängder på kortare tid för att få slut på flaskan.
Fördelen med det sistnämnda alternativet är att smaken då är i behåll. Dessvärre (eller som tur är?) är jag inte en så stor läskdrickare; vilket för det mesta resulterar i nästintill tvångsdrickande av avslagen läsk.
Bättre vore väl då att köpa läsk på mindre flaska, eller på burk, kanske ni nu tänker? Men, då literpriset blir lägre med större volym, har jag svårt att motstå det "billigare" alternativet på 1,4 liter.
Så här sitter jag, med en flaska avslagen påskmust, i år igen. Smaken är inte längre till belåtenhet, men vad gör väl det när jag sparat pengar på att köpa mer läsk än jag egentligen behöver?




Övriga genrer (Kåseri) av ;respira
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-19 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

;respira
;respira