Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vårat förakt för svaghet...


Svaghet

SVAGHET

Vi står givakt
i vår menighet
och fylls av förakt
inför den svaghet

som tycks smyga
jorden runt
och får oss blyga
att tala tunt

och be om ursäkt
för att vi finns till
i vår stora släkt
som den imbecill

som hör hånskratt
både dag och natt

Men bredvid
oss alla existerar
alltid den individ
som vi repellerar

och flyr ifrån
och allra helst döljer
i rädslan för hån
från flocken vi följer

Men alla behöver
sin egen diagnos
som både söver
och öppnar lås

För det handikapp
som finns i oss alla
kommer alltid ikapp
och får oss att falla

Att vara vaga
inför vår svaga
flyende person
och ta sig ton

om någon som
inte är perfekt
gör oss till dom
som sårar vår släkt

Så känn välbehag
över att vara svag




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-15 00:13



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Klokt om svaghet. Även "svaga" ska få finnas.
2022-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP