Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Visst kan kvinnan skapa fred...


Kvinnomakt

KVINNOMAKT

När ett ensamt folk
saknar yttrandefrihet
krävs mer än en tolk
för att dess hemlighet

ska brista
ut i en ångestlåt
inuti den kista
som fylls av gråt

Men tänk om
Putins "fru"
gör honom
till jungfru

Om en kvinna är
är ett vackert flöte
som på ytan bär
ett uteblivet möte

Och kvinnan fiskar
men avstår från hugg
utan bara viskar
förstår han ej ett dugg

Om Aristofanes
alldeles nyss
reinkarnerades
och blev ryss

Om Lysistrate fick
en upplyst scen
dit kvinnor gick
med snygga ben

Och i denna publik
av kvinnlig makt
formades en politik
utan människoslakt

För inte ens ryssar
vill ha Putins krig
utan föredrar kyssar
och en kärleksintrig




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-18 17:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP