Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mot ljuset

Ordets makt ligger i det bestämda
som ett slag riktat mot hjärtat
benägenheten att på en sekund
få din känsla att skifta från ambivalens
till otvivelaktig klarhet

Det rör sig inte längre
om att ställa intelligenta frågor
den tiden är förbi
orden måste övertyga läsaren
måste slå hårt och obarmhärtigt

Vi binder kransar åt de levande och sörjer redan
det vi vet ej kommer att ske
vi befinner oss snart skenbart lugnade
i livbåtarna
men ingenstans
finns det att gå i land




Fri vers av Abel Pongo
Läst 88 gånger
Publicerad 2022-04-19 13:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Abel Pongo
Abel Pongo