Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svala ljusa rum

Tänk stunder där jag löper fritt
tänk en tillvaro präglad av lust eller list
nu är jag fast i en tomhet så stor
där inget är lekfullt, där allt är en brist

Andas och ler så gott jag kan
bidar min tid i svala ljusa rum
känner knappt att jag är en man
trots klara fönster och luften så ljum

försöker febrilt under ytan att verka
just i den känsla jag borde vara
det går an det här, och åt rätt håll
om något i mig kunde svara

Någon sa:

jag drömde en sanning
drömde något som hänt
något jag vet att jag verkligen känt

du är precis som jag nu
du är lika klar
lika fjärran och mogen
helt underbar




Fri vers av Abel Pongo
Läst 86 gånger
Publicerad 2022-04-23 17:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Abel Pongo
Abel Pongo