Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kommer hit

 

 

alla tankegångar och stigar

leder slingande ända till

bäckens rasande framfart

på motsatta stranden

i  motljusets skymning

ser jag som en hägring

trädet

bilden av livet

 

vadställets strömmar

brusar runt anklar och vader

prövande skosulor sten efter sten

rätt vad det är

nere på brinken

mina blickar kastar lasso underifrån

mot stammens massiv

och trädkronans mognande gröna

ett stycke mark med mossväta busksly och rotnystan

ogenomträngligt område ända till skappelsebjörken

söker med ögonen

träder fram en knappt skönjbar stig

vågar jag vidare på

 

klafsar kängor bräcker kvistar

mot himlen vinkar trädet armar mig till mötes

gungar i brisen

väl på markens rot och stam

lövverk på väg att vikas ut

solljus tar sig igenom

silas mellan våningar blad

ända till mig flämtar ljusets rännil

virrvarr av fjärilaängslan

osäkerhetens geografi inuti

mörkermård helvetesgap åkrar i träda

så tittar jag upp

ser himmelen flimra

med ryggen mot trädet

en fläktande vindpuss

varsamt tar veka livet emot

trädet

skapelsens välkommen

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-19 16:58



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Märkligt så en människa kan se vartåt det lutar med en brusande och forsande text, den lutar åt ens sinnen och själva andemeningen med att leva...
2022-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg