Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad var det nu som hände?

Så många tunga ord
Ifrån så stora män
De talade om fred på jord
Men har inte gjort något än
Det var visst något viktigt
Som dök upp emellan
Så ni försvann försiktigt
Och nu är ni tillbaka och vill ha min röst, sällan!

I många andra länder
Brinner barnen upp
Var man sig än vänder
Gör någon general en kupp
Det är tydligen inne i dessa tider
Och de följs av blinda möss
Ingen ser vem det är som lider
Ändå vill ni ha folkets stöd, glöm det, adjöss!

Vi har sett så mycket tidigare
Runt om i alla kontinenter
Fast nu så är det ännu vidrigare
Nu bombas av folkvalda presidenter
Precis som förr, glöm aldrig Allende!
Vi skall aldrig glömma hoppets ord
Så vad var det nu som hände?
Frågar jag de styrande, med fred på jord?




Fri vers av CF
Läst 354 gånger
Publicerad 2006-08-03 10:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

CF