Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla är vi svaga.


Svaghet del 2

SVAGHET DEL 2

Att jaga
dom svaga

är den allemansrätt
som vi alla har sett

Om du inte vill läsa
om dom som är svaga
kan du istället jäsa,
gnälla eller klaga

och sitta allmänt dum
i ditt eget vardagsrum

Sedan kan du förstås
följa efter Ikaros

och känna solens Gud
bränna mot din hud

och ge en viss upplysning
om risken för förfrysning

Solens skugga formar
jordens hårda stormar

och från vår mörka jord
skänker jag dessa ord:

Det krävs mod
för att bli god

Så lämna ditt rum
med några tum

Du känner dig svag
och fylld av obehag

och utan din balans
står du nån gång
och hör någonstans
din svaga sång




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-23 01:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP