Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Normalt mänskligt beteende?

 

 

vem ska komma till er undsättning

när ett brott begåtts?

vem ska lägga om era sår

när ni blivit misshandlade?

vem ska trösta era anhöriga

när ett liv släcks?

vem ska bära era skulder

när unga skjuter unga?

 

skulle ni få hjälp av de som ni föraktar

som får gatstenar kastade på

är inte de människor liksom ni?

är de inte värda bättre än så?

kanske ingen kommer till er hjälp

efter det ni gjort

kanske era liv inte heller betyder något

när ni så brutalt visar ert förakt

för de som upprätthåller ordningen i samhället

men mot den stora massan är man maktlös

det ni visade är rena anarkin

en skam för samhället och oss övriga som inte tar till våld

för brännandet av en bok som aldrig ägde rum

 




Övriga genrer av Öknens Ros VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-23 16:02



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Att kasta sten på blåljuspersonal och bränna bilar tycks även det med många politikers hjälp blivit kultur men min kontra de ansvarigas syn på vad som ska få räknas som kultur eller inte skiljer sig dock avsevärt åt. Politisk korrekthet - den egentliga sjukdomen!
2022-04-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Många tankar sätter du ord på. Dessa upplopp som hände var skrämmande! Den som var gladast var väl koranbrännaren, som varken behövde bränna bok eller fara omkring i flera städer. Upplopp skapade han ändå. Bland annat i staden där jag bor.
2022-04-26

  ULJO
Man kan undra vart dessa stenkastare fått sin uppfostran ifrån?
2022-04-25

  Monica Lindgren
Jag undrar vad "den egentliga sjukdomen" är. Kanske bara att man är allmänt missanpassad, inte finner sin roll i tillvaron och därför känner besinningslöst hat mot alla andra?! Vad ska man göra åt problemet? Fånga upp barnen när de är formbara? Men problematiskt att ta dem från föräldrarna. Svårt!
2022-04-24

  Cikoria Blå VIP
Engagerat tal.

2022-04-24

  Kungskobran VIP
Jag känner ingen skam bara uppgivenhet.
Ni har inget att göra i ”våra” områden.
Stay away!

2022-04-23

  Koloristen
Frågan bör ställas till de självgoda människor som styrde upp att det här öht kunde hända. Upploppen är bara symtom på den egentliga sjukdomen.
2022-04-23

  Monica Lindgren
En text vi gärna skriver under på. Engagerat!
2022-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP