Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

The book of the end





Jag ringde mig
själv
i drömmen i natt.

Jag svarade.
Jag frågade

mig själv

hur jag har det.
Jag svarade :

att det var längesen
sist.

Det var på
platåerna.

Vi gick intill
skuggan.
Följde en väg,

sen skildes vi

plötsligt åt.

Jag började
arbeta
allt hårdare.

Tankarna
upphörde.

Dagarna
flöt ihop,
kvällar allt senare,
tidiga
mornar
under månen.

Allt insvept i ett
inmurat skal
av mörka gator

i svagt brinnande
ljus.

Fabriker i ett
ständigt brus,

telefonsamtal.
datorflimmer,
sömn och dvala

tystnaden som
brinnande
kontorslandskap,
höga hus
med lysrör i tak

låsta dörrar med
kortläsare.

och vaktbolag,

oro
i dom
centrala delarna
nattetid.



Som spökskrivare
till the book

of the end.



Jag pratade i
sömnen
men ingen hörde
mig.

Jag drömde

att jag mötte mig
den här natten
i någonting annat.

I en juvel,
i mitt bröst.

Av hjärtslag,
en längtan,

en sorg,

och en önskan
om att komma hem.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 62 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-25 14:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg