Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stoft till ny himlakropp





Varför vi fanns, blott en dag.
nånstans i universum.

Du vid ett köksbord i solljus,
och barnen i en skog
bland troll
där drömmar är vid liv.

Och folk,

var kom dom ifrån. Var var allt på väg.
var slutar vägen
hur började allt ?

Ett första andetag under atmosfär,
under simmar fiskar,
i blå korall nyans
av solstrålar, cirkulerar änglar
över spegelklart vatten.

och det finns en själ
i en dunkel undermedveten skymning.

Och så slocknar stjärnan. En dag. blir kväll
blir natt.

en sista regndroppe
på vår kind,
dunstar

och blir stoft
till nya himlakroppar




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 89 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-29 10:26



Bookmark and Share


  Niliboy
Du är duktig på att skapa, rent ut stor poesi med gudabenådad fantasi! Tänk om man hade gåvan!
2022-04-30

  Kajan VIP
Outsägligt skönt om födelse och varande.
2022-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg