Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glaskupol








Träden somnar lagom
till kväll.
De ändrar skepnad,

mina ögon vet. De ser
i mörkret.

Och jag lyssnar hur de susar
där i dungen,

stadens filter av lugn,
en plats,
kanske rakt nedanför
en balkong,
eller där i parken

i ett svagt sken
från bronslyktorna
de sover,

en del hundra år

kungliga,

kanske flera hundra
i blåst,
stormar.
Världskrig.

Utan steg,
bara stått där

majestätiskt,

så vill jag känna
vinden


När jorden tindrar
sett från
rymdstationer

som en polerad
glaskupol.





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 75 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-29 15:02



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Mycket att tycka om här; och de fascinerande träden står i centrum . En text som verkligen lyfter när man låter textens naturliga rytm komma fram under högläsning.
2022-05-01

  Niliboy
Heja heja såsom j en glaskupol vrider å vänder vi oss, ögonen vet!
2022-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg