Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeten som drömde





Poeten drömde det var fred.
Drömde
i sitt fönster
och skrev sånger.

Och människor på gatan
vinkade till honom,
han vinkade tillbaka, såg änglar överallt

några moln.
Och skymningen kom.

Kvällar vid ljus.
De brann.

Och timmar
blev natt och han satt med sitt block.
Skrev. Han drömde.

Ovanför
bodde en ängel. Vacker som en dag.
natten gör så ont.
Ovanför kan vara så långt bort
där änglarna bor.

och nedanför
bodde grannar som dansade
och sjöng

men inte till hans musik.

Och morronen kom
och han drömde.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 77 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-02 12:20



Bookmark and Share


  Niliboy
Ja, tur att man drömma å fantisera! Huga huga!
2022-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg