Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vända skutan (Min kamp 2.22)

Jag läser sista kapitlet i boken Jorden, vår planets historia och framtid. Och jag undrar hur dom som inte är fascinerande av vårt enorma universum och vår planets fantastiska utveckling under miljoner år är funtade, hur kan man arbeta aktivt för att förstöra allt detta? Bomba, bränna, förstöra, förinta? Det finns ju lösningar, om alla la manken till och drog åt samma håll; det är möjligt att undvika det värsta scenariot, eller åtminstone mildra konse-kvenserna. Kunskapen finns. Men då kan vi inte ägna all kraft åt upprustning och militära konflikter. Går det att vända skutan? Hur bemöter man våld och vapen med samarbete och fred? 




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2022-05-03 21:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP