Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömmar som vi delar kan kanske förverkligas...


Ett annat land

ETT ANNAT LAND

Jag är en kille
som drömmer ibland
att jag nog ville
vara i ett annat land

I detta drömlandskap
hörs inga fula gap

Här finns inga rädda liv
i skuggan av en brand
och polisen kan rädda liv
med sin varma hand

Jag vill ej spela biljard
med Alexander Bard

och ej heller dela dusch
med näbbgäddan Ebba Busch

För jag vill i vänskap
och vakenhet vandra
och höra sjungande gap
som lyssnar till varandra

Men tänk om jag ej
är ensam i drömmens land
utan delar den med dej
och vi värms av dess brand

och Alexander slutar rapa
och näbbgäddan slutar gapa

För delar vi samma dröm
är den sann, ljuv och öm

Så nog undrar jag Ibland
varför vi ej bor i detta land




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-04 00:25



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
En drömsk stämning i dikten, som bryts av det ganska roliga om "näbbgäddan" Ebba, som gapar.
2022-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP