Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Traumats trygghet

Samma sak

om och om igen

Inget nytt

Bara upprepningar

Tills tristessen

Moler 

som en dov värk inuti.

 

Jag vill ha trygghet

Inga mer ångestfyllda nätter

Ingen mer smärta

Risk

Eller utsatthet

Full kontroll

Hela tiden veta vad som kommer 

Att hända.

 

Repetition

Om och 

om och 

om igen

Orden jag redan hört

Känslan jag redan känt

Allt jag redan sett

Inget mer

Bara det som är.

 

Lugn,

Stabilitet och

Vila

Inga lurande faror

Eller hemska överraskningar

Det inrutade vardagslivet

Tick, tack

Tick, tack.

 

Ändå är det just det

som svälter min själ

som stryper luften till 

mina lungor

som sakta drar livet 

ur mitt blod. 

 

Ändå är det just det 

Som gör att jag blöder

Att blodet stilla rinner 

Under hjärtats dörr

Ner längs min rygg

Ner på marken 

Till en djup pöl

Ett kletigt mörker

Där livskraften tar kippande andetag

För att strax torka ut.

 

Ändå är det precis det

Det jag behöver för att överleva

Alla trauman

Som gör 

att jag dör.




Skapa | Skriva av Sandra Jakobsson
Läst 113 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-05-07 23:25



Bookmark and Share


  Mats Kitok-Lundmark VIP
Jag har tidigare läst såna här typiska emo-texter på lyriksidan, sockerdricka och flera andra poesisidor. Det var för det mesta unga tjejer som skrev. Din text är ju inte lika utstuderad som de flesta emo-texter var och kanske fortfarande är. De behövdes nästan censureras :) . Du förklarar dina känslor bra tycker jag. Och det är ju de känslorna som du beskriver som uppenbarligen inte är ovanliga...
2022-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Sandra Jakobsson
Sandra Jakobsson