Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Överallt där träden är


Lövträdens sus
och barrskogens
pinjedoftande styrka

Jungfruliga björkars
vita lemmar
i viskande klungor
nära vindlande väg

Ekebackens gamlingar
på kullen
Alens sträckta arm
ut över vattenbrynets
hemligaste plats
där sjöfågeln häckar

Alla dessa förunderliga
individer
Bär själars styrka
i skog och nära forsande
vattendrag

Överallt där träden är
vill jag vara och minnas
dem alla




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-05-09 08:43



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Träd är liv! Så vackert beskrivet.
2022-05-10

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till vår svenska natur.
2022-05-09

  Larz Gustafsson VIP
Ja!
Instämmer!
Dess sus och åsynen av dem har ett slags läkande effekt.
Rofyllt.
Som havsvågor, fast det är lövverk.
2022-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP