Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Kuriositetens skuggor


Bara 51 år

En man jag kände

och träffade några

gånger en tid

blev bara 51 år

Hans kropp orkade

Inte med mer

Sas det i efterhand

Och han somnade in

En natt för några

År sedan är det nu

Jag tänker ibland på

Honom och hur han

hade det i livet

Bland det sista han sa till mig var

”Hur gör man

För att gå med i en kyrka

Och förbereda för begravning?”

Som om han hade på känn

Att slutet närmade sig

”Svenska kyrkan har en websida”

Sa jag och han fortsatte

”Jag ska kolla upp det”

Någon vecka senare

Hade han tragiskt gått bort

Ingen vet vad som hände

Då han somnade in i ensamhet
Livet kan ta slut tidigare

Än man anar och tror

Kanske är det bäst

Att inte veta när det sker?

Tar därför vara på livet

I Varje ögonblick

Med tillförsikt och bidar min tid

Där jag lever och bor

 

Taleptox Skrev

Den 20220509

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-09 09:22



Bookmark and Share


  Lehva VIP
Din text berör. 51-åringen gick bort. Naket, otvunget, vemodigt och genialt beskrivet.
2022-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP