Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattnet och drömmarna

Detta trädet hade slutat grönska.
Ett avslutat kapitlet som människor sörjde.

Det vissna lövet som föll till marken,
tog en ung kvinna upp och lade i sin väska.

Det var stilla i landet bortom ängarna,
så stilla att skymningen kom tvekande
och lade sin sordin över de gyllene fälten.

Vackra var ekarna, dessa gamla träd,
i denna dalen botom havet och sjöarna.

Vattnet som flöt i åarna var kallt och gott,
man drack av det och drömde sig bortom allt
det man tröttnande hade förlorat till växthuset.




Fri vers (Prosapoesi) av Michael Saedén
Läst 69 gånger
Publicerad 2022-05-11 17:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Michael Saedén