Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avsked

Vad, vad må tiden säga?
Antagonism och vämjelse!
Trötta stycke, om natten går du runt
i salarna, död av intet, markerad av drömmar.

Nattnöd, morgonglöd, sorlet i avsaknaden
av sömn och ro i själen, garaget dödar -
nattens riddare, domptörernas vilja.

Ett avsked i nattens viskningar av ljud,
och av dessa våra benknotor, vilka skaver i oss.

Tissel, tassel i mörkret, hymnen är böner.




Fri vers (Fri form) av Michael Saedén
Läst 57 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-10 09:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Michael Saedén