Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.... och så bestämde jag mig för att bli ...


Astronaut

stal ett rymdskepp
för en resa mot Big Bang
sökandes efter skärvorna
av det som splittrande skapelsen

en resa av miljarder år
mot universums hjärta
för att nå födelsen
mellan det onda och det goda

för varje ljusår närmare
slocknar stjärnorna jag möter
några utbrunna sedan länge
tömda på sina hemligheter

och runt rymdskeppet ekar
ljuden efter det som var
liv och kraft och skapelse
i allt som slocknat i expansionen

de tända hoppen
den gryende medmänskligheten
de vackra sinnena
paradiset

ekon inbrända i rymdskeppets skrov
burna från framtiden
tillbaka emot Big Bang
till universums hjärta

vid resans slut
vid skapelsens födelse
i min rymdpromenad
in i Big Bang

ser jag alltet
känner meningen
och i alltet
omgiven av tillblivelsens syfte

förnimmer jag sanningen
om skärvorna från den splittrade skapelsen
att det onda föddes av mänskligheten
inte i skapelsen









Fri vers (Fri form) av Peter Vahlersvik
Läst 54 gånger
Publicerad 2023-11-02 23:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik