Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Västra station



Det blåser kallare i träden
det börjar frysa till på sjön
fåglarna har flyttat
tiden stannar för en stund

Jag sätter mig på tåget
tar den långa vägen hem
jag hoppas på så mycket
men förväntar mig ett nej

Men du
har vi varit här förut?
Men du
Ska vi göra det igen?

Men du
kommer du att sakna mig?
några mil norr om Västra station

Jag kom sent till den här festen
så jag tog allt jag kunde ta
du pratade så mycket
förstod knappt hälften av det du sa

Och jag trampar dig på tårna
jag bara råkar ramla dit
man liksom skålar sönder glaset
lyckas förvandla guld till skit

Men du
har vi varit här förut?
Men du
Ska vi göra det igen?

Men du
kommer du att sakna mig?
några mil norr om Västra station

Du betraktar det från sidan
du gör din egen analys
det brinner under huset
bäst att ställa dit en frys...

Marken skakar som vi går på
kanske dags att checka ut
om man hugger sönder knuten
har man inte någon knut

Kan man slippa känna avund?
kan man slippa känna skuld?
får jag lägga mig och vila
som en trofast gammal hund

Har du rökt upp cigaretten?
har du 10.000 till?
kan man älska nån på avstånd?
kan man älska vem man vill?

Men du
ska vi börja om från början?
Men du
hur skulle det gå till?

Men du
kommer du att sakna mig?
några mil norr om Västra station

















Fri vers (Fri form) av sågverksdöden
Läst 70 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-19 17:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sågverksdöden