Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långt bort


Skuggorna dansar över
väggarna.

Flaggstångens på taket,
som en fladdrande
svart fläck.

Barnet som springer
över torget.
som en mörk
ögonlös skepnad

som kanske försöker springa
mot solen
när den försvinner
bakom krönet.

Flaggan utsträckt
som vingar i blåst.

Den kanske drömmer om
att få flyga iväg
långt bort.

Och jag,
jag kan bara gå iväg.

Försvinna därifrån
i natten.

medan skuggan följer mig
tätt bakom.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 72 gånger
Publicerad 2022-05-25 09:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg