Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var snäll och ta det lite lugnt...


Snälltåget

SNÄLLTÅGET

Vi skriker oss hesa
för att komma i tid
men vår stora resa
fylls bara av en frid

om modet bemannar
våra okända platser
och med glädje stannar
i svåra strapatser

Vi bör inte gnälla
på tåg som är snälla

För själens ambition
har ingen slutstationen

och kanske vi störs
när det på en perrong
är något som hörs
som låter som en sång

från en okänd ort
som passeras fort

om vi löper amok
som ett förhastat lok

Om själen skenat
över det tåg
som var försenat
kanske du såg

din spegel gå i kras
och drömmar bli till glas

så kom ihåg
och finn din frid
i att snälla tåg
kommer i tid




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-05-28 03:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP