Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hembygd

Långt, långt borta
från storstans misär
Vi lever på landet
Vi som är som vi är

Vi fredade fåglar
som bor här i trakten
Vi har solen som klocka,
ty den anger takten

Utan påbud och lagar
vi lever vår dag
Vi lever i endräkt
du liksom jag

Polisen har rest,
de for bortåt söder
Till städerna stora,
att verka där nöd är

Men här ska vi stanna
i all vår dag
Slippa betongstan
och asfaltens lag

Här kan vi glädjas
åt växterna skira
Tillsammans med fåglar
varje dag få fira

Se solen gå upp
och fröjda vårt sinne
Lägga dagar och veckor
in i vårt minne

Och tiden må gå
men för oss är det stilla
Tiden för oss
ser vi blott som en villa

Och nu är det nu
och nu är det jämt
Vi som betraktar 
tid som ett skämt

För nu är det nu
och nu är det tid
Både morgon och kväll
är vi fyllda av frid




Bunden vers (Rim) av Mats VIP
Läst 103 gånger
Publicerad 2022-05-31 10:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP