Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Sakligt och Avskalat


Laglydig man

Han är en laglydig man

Han gör så gott han kan

Men ändå någon försöka

Att honom opåannonserat besöka

Och honom sätta fast

För ett brott i all hast

Det har gått som med båtens stäv

Att längst fram försöka finna jäv

Hos en myndig vuxen man

Som gör så gott han kan

”Detta går åt fanders” han tror

”Jag skulle ha lyssnat på min mor”

Tänker han och sedan det ringa

På dörren och där står Herr Klinga

En Polisman som en anmälan fått

Om att några bråkat och varandra klått

Inga vittnen finns till detta dåd

För laglydig man väntar ingen nåd

Misstankar på denna man falla

En oskyldig som några vill på tjalla  

När någon skyller på en laglydig man

Åklagare väcka åtal om skuld kan

Bevisat det sedan vara anses

Trots att laglydig sin oskuld sig bedyra hes

Nu väntar några år bakom galler

Och den laglydiges rykte så sakta faller

Så kan det gå när en oskyldig blir dömd

Och aldrig blir en laglydig för det glömd

 

Taleptox Skrev

Den 20220531

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2022-05-31 18:29



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
man brukar få ersättning för lidande
2022-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP