Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett kåseri, en reflektion över tiden och jag i den, i form av en sonett.


I tid

Finns jag i tiden eller den i mig?
Futil, synes mig rundeln på min arm
när tungan smeker tidens sträva tand;
är visar'n blott en enkel visa, säj.

Innan något fanns fanns nog ingen tid
om så, tickad i sig självt, sig själv nog
tids nog sipprar ofog ut, ur en fog
blir så, i sinom tid, med rummet vigt.

All tid tar en stund, tidlös tveklöst minst
mest tar nog ändå att resa dess sfinx
en slät kopp kaffe så, a cup of tea;

gång efter annan, en avig sen' rät
valsar tid och rum tätatät
är min text en platt etyd, by the sea?




Bunden vers (Sonett) av Olof Lagerhorn VIP
Läst 1056 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2022-06-09 10:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fånigt, som det gärna blir med sonetter och andra rimmade anakronismer. men det duger ju, om man vill det.
2022-12-05

  Grubbelmia
Tack för en text som berör! Grubblar vidare på denna strof "när tungan smeker tidens sträva tand"... Kram /Grubbelmia
2022-08-11

  lodjuret/seglare VIP
Envar sin egen bästa och som värsta vän, det har genom tiderna poeter haft på känn
2022-08-05

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker förstås den i mitt tycke högtravande textens början, men dä ä kul att kunne läs litt av vart, å de rätt snart...
2022-08-05

    Lena Staaf VIP
Elegant sonett med spännande ordvändningar och tankar om tiden.
2022-07-26

  Bo Lövhalka
En mycket bra text

2022-07-18

  Sparvögat VIP
Så fint fångar du tidens rörelse…
2022-06-14

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk text som får mig att fundera på mina tankar om tiden.
2022-06-10

  Kajan VIP
Sinnrikt sammanfogad, med flera smått fascinerande vändningar, är detta dokument över tiden; och väl värd att stanna vid en stund.
2022-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP