Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den själ som kan brinna kan ej heller försvinna...


Magnus Magnecyl

MAGNUS MAGNECYL

"Var snäll och tagga ner"
hördes från allt fler

Magnus Magnecyl
försattes i en kyl

Men han varken frös
eller var nervös

Magnus Magnecyl
var vass som en syl

Livet i ett kylskåp
är ett försök till dråp

Han hade som mål
att göra ett hål

Med konstnärshanden
släppte han ut anden

och allt det där häftiga
Men dom bekäftiga

gav Magnus Magnecyl
en åtslutande kapsyl

till hans kroppsliga flaska
men ingen såg nån aska

För dom som brinner
är ej dom som försvinner

Magnus Magnecyl
ordinerades en albyl

för att bli ljum
och lagom dum

Snart låg en oxascand
i hans konstnärshand

Men Magnus varma låga
ställer en stor fråga:

Varför ska vi frysa
när vi kan lysa?




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-09 18:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP