Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://sverigesradio.se/avsnitt/stromkarlen-av-ernst-josephson-en-upprorisk-malning-som-samtiden-ratade


Till Ernst Josephson

Så älskad blev du, att bli konstnär var drömmen
Fast Näcken försvann i Stagnelius anda
Du lämnade Näcken så ensam vid strömmen
Kritiken som djävulen ger när den blanda
Men hjärtan som krossas är evigt, du finns än
Nu vilar du susande huvud på kudde
All ära åt dig och din Strömkarl och prinsen
För Strömkarlens fela på Waldermarsudde!




Bunden vers (Rim) av Roggebogge VIP
Läst 98 gånger
Publicerad 2022-06-10 13:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roggebogge
Roggebogge VIP