Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt som i världen händer..


Säg mig vad som oroar dig mest
Är det månne tanken på
vad som kommer ske härnäst
Kan det inte få räcka snart
med allt som i världen händer
och sker

Nu orkar vi nog snart inte höra mer
Om vätskebrist, hungersnöd
och stigande inflation

Om biologiskt mångfald
som tunnas ur mer och mer
Och om klimatkrisens utbredning
Vart än man ser

Och som om allt detta och mer
inte skulle räcka
Avfyrar man missiler i parti och minut
För att försäkra sig om
Att krigen aldrig ska ta slut

Det kan väl få räcka med alla bekymmer
vi som mänsklighet redan har att hantera
Nu får det vara nog
Vi behöver inte flera




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-06-20 15:00



Bookmark and Share


  Niliboy
Håller helt med, vad kan vi göra mer än dikta, be å skänka en slant?
Jo stå upp för fred å frihet!
2022-06-24

    Lena Staaf VIP
Bra! Det är mycket elände som människan ställt till med. Du glömde pandemin. Som människan också är ansvarig för bl a genom avskogning och djurfabriker som sprider smitta från djur till människa.
2022-06-22

  Kungskobran VIP
Kort och koncist om pågående elände
2022-06-21

  Larz Gustafsson VIP
Skyll inte på mig. Jag är pacifist. Totalvägrare. Desertör.
2022-06-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, mycket bra.
2022-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP