Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På förekommen anledning...


Vitkalkad skugga

 

Hon rör sig som en vitkalkad skugga

Med håret fladdrande i kulregnet

En flicka med plundrade drömmar

Som svävar fram i brigadens första led

Klädd i krutrök och vredgade skrik

Med en växande röd blomma på sitt bröst

Som sin enda sköld

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-07-01 08:59



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Flickan, klädd i krutrök och vredgade skrik - en av dina oförglömliga gestalter ! Som en drömsekvens eller filmscen i ultrarapid med detaljer som etsar sig fast i synminnet - otroligt bra !
2022-07-07

    Lena Staaf VIP
Stark dikt om krigets fasa.
2022-07-01

  Ordsus
Starkt och berörande!
2022-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP