Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gyllene Skuggors Tid


… Och om man skulle råka komma någon vart

Om du tappat bort dig själv och glömt vem du är?

Under livets gång som mänsklig människa

I denna värld härskar pengar och makt

Krig, media och staten i en myndighets pakt

Och dom låter dig inte komma någon vart

Om du inte rättar dig in i ledet

Utan i stället är dig själv unik

och går din egen väg

Att utvecklas efter bästa förmåga

Och tro sig vara någon kan straffa sig

Av konformism förr eller senare

Om du inte motsvarar deras höga ambitioner!?

I en värld som bygger på vilja till makt

I stället för vad vi själva vill med våra liv

Dom kommer i efterhand säga att du inget klarar av

Och göra dig betydelselös och ringaktad

Att din utbildning är förlegad

Och att du är en liten människa

Och att du inte är unik, och tämligen ointressant

Är det för att de själva känner sig såna också??

Eller är det ett sätt att göra sig betydelsefulla??

Och om man skulle råka komma någon vart

Tas vi ner på jorden snabbt med regler och sabotage

Sådant är ett autonomt sinnelag i sin metod

Som säger, ”Du kan inte se oss”, fast de också syns

Ge dig ut på en resa på livets väg

För att förvärva erfarenhet och finna dig själv

Fast vi syns är det inte säkert att vi finns!

 

Taleptox Skrev

Den 20220702

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2022-07-02 12:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP