Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gyllene Skuggors Tid


Mystiska mord i en dröm

Han ligger och drömmer i slafen

Att han löser ett mord med paragrafen

Ihåligt ekar hans blottlagda ord

Han ser drömsyner av bestialiska mord

Komplexa strukturer naivt han ser

Med oskuldens blodiga leende han ler

När han vaknar han inget av detta minns

Och bevisen om ett dåd ej kvar finns

Han drömde att han löste ett svårt fall

Det var hans yrkesmässiga jobb och kall

Nu han söker efter gärningsmän från sin dröm

Men inget han minns efter en lång natts sömn

Vad var det som egentligen denna natt hände?

Vad var sant och vad var det som på drömmen vände?

Hur mycket ska en hårt arbetande man behöva tåla?

När dåden sker i drömmen och andra om dem vråla

På dagarna tycker han inget händer i hans liv

Men om natten han drömmer om mord med kniv

Har han drömt sann drömmar eller bara som en lek?

Hans fru tycker han blivit så konstig och blek

Han minns inte mycket dagarna efter sin dröm

Men morden sker ändå varje natt i hans sömn

 

Taleptox Skrev

Den 20220703

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 63 gånger
Publicerad 2022-07-03 12:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP