Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Den här Poetry Slam-dikten skulle egentligen handla om "den vanliga" befolkningen i Sverige, dess medborgare, man jag landade mest i politikersandlådan. Nå väl, låter väl smaka av texten [som Jag INTE är nöjd med dock].


Valfett och lagom

 

 

Allmänheten rasar och opinionen slits itu
Och de som är skyldiga: Du! Du! Och DU!
MP, V och S, samt C och förr L
Sitter i sandlådan, käbblar och skrattar
Bakar en budget av trolldeg och gnäll
Allting så livat, manegen man krattar
För M, SD, KD och internettroll
”Fan spelar roll, vi har inte nån koll!”

*

Han höjer sin röst via en megafon
Och vräker ut hatet mot folkvalda fån
Kvinnor och män som är värda att håna
Men som räddas till sist utav Wuhans Corona
Men grabben är orädd för de som har makten
Vägrar att lägga sig eller slå av på takten
Verbala små glåpord som splittrar och bränner
Han käftar mot sossar och mot Sverigevänner

*

Slåss emot foliehattar, japp, det är sant det
Ett Sisyfosjobb, heja Murphy och Jante!
Att en väcka nämndeman – som drömmer om porr
Är lika lätt som att försöka slicka en fitta torr
Utvalda för att döma och att utslagen fatta
De passar i stupstock mitt nere på Plattan
Han lägger ut texten som en ilsk nihilist
En gång hoppfull, nu en desillusionerad idealist.

*

Men han fängslas av männen och kvinnsen som styr
Han bränner offerkoftan, vägrar bli en martyr
”Ta mina stämband, min tunga, min mun
Medan ni halkar runt på en is som är tunn!
När läpparna rör sig på er vet jag ni ljuger,
Och ni Kung Midas kuk både slickar och suger!
Så nöj er med orden, de sista jag sagt:
Ni sprider lögner för pengar och makt!”

*

Han vässar sin penna, de vässar sitt svärd
Bara en blind tror att detta blir tight
Högljudd och subversiv, blott till besvär
David mot Goliat i århundradets fight
Spetsad av svärdet, förgjord utav orden:
”Ett sånt svin som du har ej sin plats på jorden!
Ta med dina glosor, dina svärord och invektiv,
Så vi kan fortsätta leva ett förtryckt Svenssonliv.”

.

*

 




Fri vers (Spoken word/Slam) av Judas Ekholm VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-07-07 06:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP