Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våldet och kärleken

Våldet är så
stickande
sprängande
slående
att jag inte kan
värja mig mot det

Kärleken är så
rund
omslutande
innerlig
att jag inte vågar
omslutas av den

Så jag tar
långa omvägar
vardaglig irritation
snålhet
maktkamp
för att hävda mitt ego
i en fåfäng förhoppning
att det skall hjälpa mig
undvika våldet
hitta kärleken
till mig själv
och andra




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-07-08 02:50



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
ett bra genomskådande
en tänkvärd och bra text
2022-07-12

  Mats Edin VIP
Låter som perfekt balanserade ambitioner!
2022-07-12

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text.
2022-07-08

  AndLou VIP
Briljant skrivet!
2022-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP