Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk om...


Tänk om...

TÄNK OM...

Jag drömde inatt
att jag var min katt

Och tänk om
verklighetens vara
är nåt som
drömmen kan besvara

Tänk om jag är kvinna
och heter Siv
Vad skulle jag finna
i detta liv?

Jag hittar inget svar
så frågan hänger kvar

- Om jag är en gestalt
från Tjechovs dramatik
är det nog ganska kallt
mitt i bland tysta skrik

Drömmarna är dock sköna
även om de är en skröna

Denna förtrollade natt
lämnas mitt universum
när jag väcks av en katt
som jamar i detta rum

Med denna nya dag
så uppfylls lilla jag

av drömmens hemlighet
som är min verklighet

Och nu har jag glömt
vem jag en gång var
och vad jag har drömt
men finner det svar

som gör att även jag
kan vara en stor dag

som uppfylls av ett ljus
som värmer vårat hus




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-09 03:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP