Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gyllene Skuggors Tid


Förenande gemenskap

Vad är det som förenar oss

I en gemenskap

I denna splittrade värld??

Medmänsklighet, solidaritet

Och utstuderade svek?

Varat och livet??

Teorier om vad allt går ut på

avlöser varandra i en ström

Skitsnack bakom ryggen?

Av människor vi knappt inte ens

Känner så bra som vi tror

Hårda omdömen utan förlåtelse?

Dömande av andras svagheter?

Den uppfattning vi har om

Varandra i vardagen

Vi grälar och är oense

Om värderingar och åsikter

Ett autistiskt testande pågår

Av en människas förmåga

Och vad den klarar av

Andra har sin uppfattning

Om andra människor klar och tydlig

Det händer mycket och mycket

Nytt har hänt i etern

Ond bråd död och mord

Trafikolyckor varje dag

Rädslan sprider sig

För att mista den lilla trygghet

Vi kan känna av hemma i våra hem

Solen brinner på som

den alltid gjort sedan

begynnelsens tidevarv

Skillnader mot förr är stora

Ständiga Förändringar har skett 

Till syvende och sist

Har inte livet varit så förr?

En smärta och ett lidande

Då och då en stund?

 

Taleptox Skrev

Den 20220709

<+>

 




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-09 07:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP