Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Uppklädd, som sig bör, när det vankas beatnikpoesi... Och, ja, jag har "gömt"/använt boktitlar av de nämnda författarna för att piffa upp dikten en smula. [minus Horset är den här texten tagen ur mitt eget urtrista liv.]


Beatnikpornografi

 

Röker långa Chesterfield,
läser Bukowski, Fante och Burroughs;
sköljer ner deras snillrika formuleringar
med klunkar av spleen och självhat,
sneglande på hagelgeväret.
 
*
 
Hellre en kula i nacken
än att dessa monotona, segdragna vardagar
fortsätter att mata långtråkigheten
som byggt bo - likt blodcancer -
i mitt tuktade intellekt.
 
*
 
En skitig kanyl med en laddning H,
det är min Nakna lunch,
min ätbara Smutstvätt,
och det står Ristat i damm:
"Hans livskvitto var Biljetten som exploderade".
 
*
 
Livet är På drift mot alls ingenstans.
 



 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-09 17:17



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint bildspråk i din vassa dikt. "Min ätbara smutstvätt" får snålvattnet att rinna längs mungiporna.
2022-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP