Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gyllene Skuggors Tid


Ett påhittat ärende!

Bilden av en människa

Har du tröttnat på bilden

av en människa du inte träffat

i det verkliga livet??

 

Titta bort istället åt ett annat håll

Titta på någon annan i stället!

 

Ett påhittat ärende

Ett helt och hållet

Påhittat ärende som ägt rum

Så pass stark är människors

Förmåga att inbilla sig vad som Helst

i sitt eget huvud att det ibland leder till åtal

och förödande anklagelser med en dom!

 

Tonen har hårdnat det senaste året

på framförallt politiska Facebook websidor

Många avslöjar sig som anklagare

Som utan bevis sprider sina fördomar

Varför längtas det så efter stora människor?

Varför klassas en del människor som små och liten?

Hade Nietzsche rätt i sin profetia om övermänniskan?

Om man inte tror på den stora övermänniskan ??

vad ska man då tro på?

Om inget mänskligt är vare sig stort eller evigt??

Kan man tro på att alla människor i själva verket är små?

Att avslöja en människa som liten verkar ha blivit

Ett mått på något sorts kriterium för ett samhälls klimat

Som infunnit sig sedan Facebook och websidor kom till

Vilka är dom kriminella som det skrivs så mycket om??

Kriminella som en medfödd egenskap finns det verkligen såna?

Det ropas av en del efter ett hårdare straffklimat!

Men är det verkligen så bra??

 

Taleptox Skrev

Den 20220709

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2022-07-11 05:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP