Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gyllene Skuggors Tid


Bevarade till eftervärlden

Jag sitter här och lyssnar i mina hörlurar

på en skiva som är 42 år gammal

Back in Black med AC/DC från 1980

Förr i världen före 1900 talet kunde de inte

Lyssna på hur ett original hade låtit

Men sedan inspelningstekniken av musik

Uppfunnits är det fullt möjligt

När musiken numera bevaras

På inspelat medium som LP eller cd

Hur Bach, Beethoven och Mozart lät

I realiteten fanns bara bevarat via munsägen

Vad andra i efterhand berättat

Ingen senare efter de gick bort

Har hört dem spela sina instrument

Deras musik från förr finns bara bevarad på noter

Och i senare inspelning av andra musiker

 

Taleptox Skrev

Den 20220711

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-11 07:18



Bookmark and Share


  Taleptox VIP
Tack för konstruktiv kritik. Bra sannolikt Korrekt iaktagelse. Men jag har back in black på cd. Skivan är ifrån 1980. Kom sannolikt ut på LP först. och senare på cd... vänligen
2022-07-11

  Koloristen
Inte för att leta fel, men de första kommersiella CD-skivorna började säljas 1982. Back in Black kom dock ut 1980, som LP, men den första kommersiella CD utgåvan kom gissningsvis omkring 1985-86.
2022-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP