Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gyllene Skuggors Tid


Bevarade minnen

Vad blir det kvar av oss

Den dag man dör?

Blir våra ord

Ihågkomna ??

Blir bara våra skrivna

Ord Ihågkomna ?

Och vi själva bortglömda?

Vad vi gjorde och sa?

 

Hur lite det är som finns

Sparat från forntiden!?

Kan språket förlora sin funktion?

Om jag säger glöm bort detta

Minns du då mina sagda ord

Den dag jag gått bort ??

 

Om en människa tror på

Evigt liv och inte tror sig

Kunna gå bort och dö,

Vad händer då med dens minnen?

 

Vi som insett att vi bara är

Människor som är dödliga

Blir våra ord kvar

I bevarade minnen?

I senare generation?

 

Den dag jag är död

Minns jag inte längre vem jag var

Minnen är alltid förknippat med livet

Och levande människor

 

Taleptox Skrev

Den 20220713

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-13 13:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP