Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gyllene Skuggors Tid


En möjlig relation

Det var mycket skitsnack

Sas det i personalen

Tredje part stod i skottgluggen

De som ni kallade för kunder

Verkliga människor av kött och blod!

Och du satt där och tänkte bara på din karriär

och du hörde allt som sas i hemlighet

Och du trodde på vad som sas

Du ville ha vårt umgänge

För en stund

Sedan hittade du på

Egenskaper du trodde

att jag besatt

När det inte blev som du tänkt

För att hinna med att ägna

Dig åt din maktutövning

Du så gärna erkänner dig ha

Att du vill bestämma

Över hur vi ska ha det

Du tyckte jag visste vad som

Gjorde dig bekymrad

Och du skyllde på mig för dina beslut

Sedan passade det inte längre

Och du tog avstånd från oss och sa NEJ

Nu får det vara nog

När du försökte göra

dig av med mig

Som du tyckte du fått så

Mycket bekymmer med

Din oro smittade av sig

På dina kollegor

Som du sökte stöd hos

För din uppfattning

Nu är du ensamen med din

Maktutövning

Du har förlorat en relation

Men vunnit din egen ensamhet

Dina kollegor har gått vidare

I andra relationer

Och du ligger efter dem

I resultat på jobbet

Kvar har du bara dig själv

Och du måste möta dig själv

Varje dag som är kvar!

Sedan försökte du glömma allt

Och gå vidare med andra

Som du gjorde likadant med

 

Taleptox Skrev

Den 20220713

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2022-07-13 15:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP