Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att bevisa Guds existens...


Gudsbeviset

GUDSBEVISET

Finns det nåt Gudsbevis
att hålla i handen?
Något som gör dig vis
när du går bland en

massa människor som
säkerligen drömmer om

en verklig mening
som är större än
en kvastfening
och är en god vän

- Det hörs en sång
som försöker bevisa
att det någon gång
hörts nån slags visa

från dom
som ingenting heter
och som
bor på andra planeter

- Det är ditt sanna tal
som gör att du bryter
dig ut ur själens skal
för att krossa myter

och känna frisk luft
i det liv som är tufft

och med viss möda
finna god föda

och möta den dröm
som är ljuv och öm

men lyfter du ej
ditt eget tunga ok
formar du dej
till en vilsen tok

De drömmar som
lever natt och dag
handlar nog om
behagligt obehag

och är på något vis
ett slags Gudsbevis




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2022-07-17 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP