Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tornedalsbarn

En björnkram som tar andan ur mig
Gälla tornedalsröster
Meänkieli när de inte vill att jag ska förstå
Skoteravgaser och renhudar på vintern
Djungelolja och hjortron på sommaren
Finns varken höst eller vår
Bara förvinter och senvinter

Kaffet hälls upp på fat, kaffeosten är ett måste
Det pratas högljutt och missnöjt på vuxenspråk
BB, akutkirurgi, gruvdamm och småföretagare
Jag lyssnar ointresserat, förstår inte mycket
Finner grannens hundar i rastgården som ett bättre sällskap

En högst exotisk och exklusiv produkt
Myren, vandringslederna och lanthandeln i Kangos ställs ut som rekvisita på Dramaten
Gruvgubbarna tvättar omsorgsfullt av sina smutsiga och härjade ansikten innan ridån åker upp
Vi säger farväl till våra hem och våra rötter innan de ska ut på auktion




Fri vers av Tulpanen
Läst 80 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-07-19 14:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tulpanen