Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


insektslivet människolivet och fågellivet


Bevara mångfalden


Planterade en fjärilsbuske
För vårt och alla fjärilars
bestånd

Lät gräset växa
och ängsblommorna stå
lite till
För vårt och fågellivets skull

Och för att människornas sång
och fåglars drill
Hör livet och sommaren till




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-07-20 12:34



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det jag retar upp mig på är att dikesrenar m m ska snaggas och förvandlas till något slags vegetationens Nazi-Tyskland.
Låt istället gräs och blommor växa (som Carl Anton gjorde med maskrosorna) och underlätta så för bin, fjärilar o s v.
2022-07-25

    Lena Staaf VIP
En trotsig dikt om att göra vad vi kan för att bibehålla den vackra harmoni som finns mellan allt levande (om vi inte förstör det).
2022-07-21

  Kungskobran VIP
Buddleja?
2022-07-21

  Marita Ohlquist VIP
Underbart skrivet om vikten av att värna om vår natur och bli rikligt belönad.
2022-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP