Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är min lots

Du är min lots


Vi slogs mot slumpen
Men förstod aldrig vem som segrat
Ingen vet när isen bär
Förrän barnet har drunknat
Varför vet man bara allt i efterhand
Efter det nu man lever i har passerat
Då allt är för sent
Men i spåren kan man läsa statistiken
Fast bara i det som hände
Det som uteblev
Förblir dunkelt

Barnen föll ut ett efter ett
Från bordet
Dukade av det
Svalde det bittra och söta
Lämnade det beska kvar

Vi varseblir allt som händer
Efter det har hänt
Så lever vi strax efter det nu som är
I en krypta av tid baklänges
Oförmögna att nå tiden
Då det sker
Ser vi på hur våra val
Faller ut när det är försent
Att ångra

Närmare än så kommer vi inte
För när det sker sorterar hjärnan
Intrycken från det som nu passerade
Ett segel spänt innan vinden
För båten framåt

Jag väntar på slumpens val
Och därefter på dess konsekvenser
Jag har stått vid alla hållplatser
Och väntat på att statistiken
Skall slå ut

Först uppstår allt i själen
Under den tiden väntar vi på att bli medvetna
Om det vi säger eller tänker
Och i efterhand vet vi att vi talat
Bakom nuet för allt vi processar
Når oss i efterhand
Och konsekvensen är det vi tänker
Men då har nuet redan passerats
Av tiden vi behöver för att uppfatta detta nu

Du är min lots som hittar
Färden in till hamn
Du är min lots som visar
Världen uppstå igen
Du är min lots
Du ser mig med viljan ändra världen
Du är min lots




Fri vers av Matts L Eriksson VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2022-07-27 11:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Gud är min lots.
Jag är Hans gods.
2022-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Matts L Eriksson VIP