Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2 augusti 2022


Tranornas sommarscen

Tranorna försvann
och kvar står vi
vid brännässlor
och höga sommarväxter.

Åkerns gröna gräsåsar
tumlar sig mot molnen
som i hjordar vandrar vidare
över den blåa, klara himmelsmarken.

Bortom vinkar
våra asplöv i vinden
åt alla som tittar och ser.

Gud är här igen
och målar överallt
och spelar syrsor och sus
med Idun och Brage.

Han bjuder här intill
på våra vilda svenska
krusbär, hallon och nypon.

Blott Sverige
svenska hallon har,
inte enbart krusbär.

Allt detta är ett hörn
på Hans sommarscen,
akten är Augusti.

Men när jag väl lämnat min sköna,
naturens gröna, sommarstuga
och vandrat tillbaka
till min tätorts andra hem

då hör jag hur tranorna trumpetar
på sin sommarscen
borta vid åkern igen.




Fri vers av KPJ Sundquist
Läst 61 gånger
Publicerad 2022-08-02 17:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist