Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livets älv är dusjälv.


Älven

ÄLVEN

Älven behöver
att vinden viner
och stillsamt söver
solen som skiner

Bland iglar
och sniglar

och med välbehag
simmar en gädda
i älvarnas pelag
Dom är nog rädda

för dom djur
som bara jagar
efter fisketur
och som klagar
.
på friska stormar
och även gormar

om den varma solens sken
som steker strandens sten

Gäddor är dock
solitära
men kan ändock
bli kära

och älska att leka
under våran eka

Men vi känner alla
vår egen sanna gädda
- som glatt kan tralla -
men alltid är osedda

och simmar i ett stråk
av lagom rörligt vatten
och ställer till med bråk
i den dröm om natten

som skapar hämningar
och även fördämningar

Men vi har på känn
att gäddan är vår vän

i själens osedda rum
och älvens universum

och simmar på nåt vis
genom en älv i kris

Vissa är nog rädda
för sin levnads älv
- där det finns en gädda -
och som är dig själv




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-15 00:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP