Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krigens mörker och fredens ljus

 

 

 Krigens nattsvarta mörker
sprids i delar av världen
släcker ljus efter ljus
på den grymma färden

styr med järnhänder
precis som de behagar
skapar ständigt nya regler
och omänskliga lagar

vi som lever i fred och frihet
måste agera efter förmåga
så att den inte slocknar
fredens flämtande låga




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2022-08-22 09:51



Bookmark and Share


  Niliboy
Ja vi måste vara solidariska!
2022-08-25

  Anya VIP
Snygg uppmaning i bunden form. Läser och nickar.
2022-08-23

  Lehva VIP
Kraften i våldsamma handlingar bör hanteras med ett motsatt beteende: samtal, lugn, förståelse. Problemet är att ni vi bemöter våld på det sättet, får vi ett oändligt antal offer.
Jag har ingen lösning men sörjer problemet.
2022-08-22

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och klarsynt om vad krig
innebär och hur det följer sin egen logik.
2022-08-22

    Lena Staaf VIP
Väl skrivet om krigets fasor
2022-08-22

  Kungskobran VIP
Krig har inga lagar
det är bara grymt
2022-08-22

  Eva Helene VIP
Väl tänkt och skrivet, tack Marita!
2022-08-22

  Maria Sundelin VIP
Klokt och rätt
Kramar
2022-08-22

  BenGust VIP
Järnhand borde rosta ihop
och ej höjas mer.
Frihet har an helt annan klang.
2022-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP