Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dis å dagg

han kommer likt daggen
om kallare nätter när jorden förbereder sin bädd för höst
fuktig och påträngande
redo att inkapsla och bevara
diset är hans kompanjon
hon kommer dansandes över den blanka vattenytan
alldeles knäpptyst
hon smyger sig på
aktsam för vattenbrynet
hon trivs i horisonten
att bli beundrad på avstånd
flyr hans kalla droppar
föredrar sjöns spegelbild
hon lämnar först
han dröjer sig kvar




Fri vers av Rastlöst blod
Läst 116 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-08-25 17:38



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Väl sammanhållen centrallyrisk strof av romantisk karaktär med en metaforik byggd på naturbesjälning och personifikation.
Ordvalet "kompanjon" känns något malplacerat i det annars återhållna stämningsläget.
Rubriken är måhända ett slags vattenvits? "Dis och dagg" hade harmonierat bättre med diktens innehåll.
2022-08-25

  Klint
fina rader om årstidskiftningen som stundar
2022-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Rastlöst blod